Îngrijorarea a fost descrisă ca „dobânda plătită pe probleme înainte de scadență”. Unul dintre cel mai mari dușman al oamenilor este îngrijorarea. Îngrijorarea este ca un balansoar: necesită foarte multă energie și nu te duce nicăieri.
Îngrijorarea nu alungă amărăciunea zilei de mâine, dar răpește bucuria zilei de azi.
Întrebare: Aveți obiceiul să vă faceți griji? Americanii, spre exemplu, obişnuiesc să ia mai multe pilule pentru a uita de o multitudine de griji legate de mai multe lucruri decât înainte și mai mult decât orice alt popor din istorie: Îngrijorarea afectează circulația sângelui și întregul sistem nervos. N-am întâlnit niciodată un om care să moară de prea multă muncă, dar am întâlnit mulți care au murit de îndoială. Îndoiala produce întotdeauna îngrijorare și, în majoritatea cazurilor, lipsa informației o sporește.
Viața este în mare măsură ca un cadou de Crăciun. Ai mai multe șanse să primești ceea ce te aștepți decât ceea ce-ți dorești.
Din punct de vedere matematic, îngrijorarea n-are absolut niciun sens. Psihologii și alți cercetători ne dau de știre că circa 40% dintre lucrurile pentru care ne facem griji nu se vor întâmpla niciodată, iar 30% deja s-au întâmplat. În plus, 12% dintre grijile noastre sunt temeri nefondante privind sănătatea. Un alt procent de 10% se referă la diversele frământări zilnice care nu duc nicăieri. Așa că rămân doar 8%. Spus la modul cel mai simplu, oamenii îşi fac griji 92% din timp fără niciun temei real și, dacă cercetătorii au dreptate, asta ne omoară.
Citeste mai mult pe cariereonline.ro