… puţină lume, câteva alocuţiuni, intonarea marşului lui Iancu apoi imnul de stat, defilarea trupelor de militari şi gata, s-a marcat momentul.
A venit în sfârşit şi 29.07.2013, Ziua Imnului. Palatul Cotroceni, fiind prima instituţie a statului, a anunţat-o şi sărbătorit-o probabil 29.06.2013, că aşa e la Cotroceni, se serbează zilele care şi când vor consilierii şi domnul preşedinte. Care e problema? Cui nu îi convine să se mute în Spania, sau unde vrea el sau să aştepte până vine DNA-ul şi îi găseşte nod în papură.
La Craiova s-a revenit la normal, lumea nu prea mai dă pe la evenimente de genul acesta, dacă nu se anunţă mici şi bere. Deci atenţie amatorilor de festivaluri şi festivităţi, dacă nu includeţi în program socializări cu mici, cârnăciori, o berică sau măcar o fasole cu ciolan, nu vă vede lumea. Nici oficialităţile nu se înghesuie, că dacă nu e lume nu e presă, dacă nu e presă, de ce să meargă? Iar dacă nu e doamna primar, nu e nici departamentul imagine pentru că nu are cine să îi conducă maşina. Am observat o delegaţie a UNPR, cu domnul Bica în frunte, membri ai ANCMRR şi ai asociaţiilor veteranilor de război, dar de la SCMD sau Concordia nu am văzut pe nimeni, probabil sunt în concediu.
Cum spuneam puţină lume, program pe măsură, o mică slujbă religioasă, câteva alocuţiuni ale subprefectului şi şefului Consiliului Judeţean, intonarea marşului lui Iancu (bine că nu s-a prezentat marşul oltenilor că se termina festivitatea mai devreme) apoi imnul de stat, defilarea trupelor de militari şi jandarmi şi gata, s-a marcat momentul. Ce am observat pe timpul acestor activităţi?
Că nu e nevoie să ai memorie ca să te faci preot. Nu ştiu ce se învaţă acolo la şcolile alea înalte cu turla până la cer, dar nu e ca la profesori. Profesorii trebuie să predea după ce au în cap, nu după carte. La biserică, poţi ceti liniştit din carte, nu se supără ni