O fetiță de patru ani a ajuns la Spitalul de Pediatrie Ploiești în urma unui accident rutier. Fata avea faţa plină de sânge, provocate de cioburile din geamul maşinii, însă în loc de ajutor a primit o întrebăre ironică și o amenințare cu bătaia.
Povestea fetiței de patru ani cu fața plină de răni și tratată inuman la Spitalul de Pediatrie din Ploiești a fost scoasă la iveală chiar de mama sa.
Marțea trecută, Mihaela Rus, actriţă şi managerul secţiei Teatrului de Copii Toma Caragiu din Ploiești, a ajuns cu fetița sa de patru ani la unitatea medicală destinată copiilor. Aici, prima întrebare a asistentei care urma să aibă grijă de fata de cinci ani a fost ”De unde vii, făi, de la război?”.
La Spitalul de Pediatrie din Ploiești ”de gardă era doctorul Manole, un personaj extrem de insensibil, (îmi aleg cu grijă cuvintele şi le cern prin sita bunului simţ cât pot de mult) care mi-a ameninţat copilul (care tocmai scăpase cu viaţă dintr-o maşină lovită de un camion) cu bătaia, dacă nu tace atunci când i se extrăgeau cioburile din zona capului (”Vezi că o iei dacă nu taci!”) şi toate astea de faţă cu mine care o ţineam în acest timp. Asistenta care era de gardă, pe care nu ştiu încă cum o cheamă, ne-a preluat cu o replică de o , sensibilitate,, debordantă: ”De unde vii, făi, de la război ?” ”Fetele nu merg la război. A venit o maşină mare, care a lovit maşina lui tati!” a fost răspunsul fetiţei mele, repet de 4 ani şi 3 luni, cu o faţă extrem de însângerată şi speriată. Extragerea cioburilor nu o puteau face prea plăcută pentru copil, dar modul în care o tratau şi cum vorbeau cu ea este la limita umanităţii şi a bunului simţ. Să nu uit, doamnei asistente, ca să o îmbunez puţin i-am băgat şi bani în buzunar. Nu a clipit, nu a mulţumit, nu şi-a schimbat atitudinea.După o examinare superficială, am plecat cu copilul din spital şi m-am întors la UPU unde rămăsese