Cei mai mulţi dintre cei 53 de dascăli prinşi copiind la examenul pentru ocuparea catedrelor erau profesori de educaţie fizică. Materia s-a dovedit extrem de dificilă şi la examenul de definitivat, unde s-a picat pe capete.
Educaţia fizică s-a dovedit piatra de încercare pentru profesorii care predau în şcolile româneşti. La examenul de titularizare, mulţi dintre aceştia s-au făcut de râs după ce au fost prinşi copiind după fiţuici sau folosind telefoanele mobile la proba scrisă. Educaţia fizică le-a dat bătaie de cap profesorilor şi la recentul examen de definitivat, unde aceştia au picat pe capete. "La proba scrisă de la educaţia fizică au fost subiecte legate de didactica specialităţii, adică modalităţi de predare a acestei discipline", ne-a declarat Daniel Tomoni, reprezentant al Ministerului Educaţiei.
Eliminaţi şi scoşi din învăţământ pentru un an
În total, numărul profesorilor prinşi copiind la examenul de titularizare a fost de 53, aceştia fiind eliminaţi. Totodată, potrivit Ministerului Educaţiei, candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice sau catedre în anul şcolar 2013-2014. La examenul de titularizare pentru învăţământul preuniversitar s-au prezentat 32.374 de candidaţi care s-au bătut pe 6.078 de catedre. "Dacă obţin media 7 la proba scrisă şi inspecţia la clasă, profesorii pot ocupa posturile respective până la sfârşitul carierei. Sunt însă candidaţi care au luat nota 5 la inspecţiile în clasă şi chiar dacă vor lua 8 la proba scrisă nu vor fi titularizaţi şi atunci rămân suplinitori. După un an la catedră, suplinitorii pot susţine din nou concurs de titularizare", ne-a mai precizat Daniel Tomoni.
"La educaţie fizică au fost prinşi copiind cei mai mulţi profesori, dar au copiat mult şi cei de la educatori, învăţători, precum şi cei care