Complexul Energetic Oltenia a aprobat angajarea unei case de avocatură pentru susţinerea mai multor cauze în care este implicată compania! Deocamdată nu se ştie dacă vor pleca juriştii companiei, aşa cum a propus jurista şefă în primăvară. Până la închiderea ediţiei, CE Oltenia nu a dat un punct de vedere în acest caz, deşi i s-a cerut unul. Contractul cu casa de avocatură va fi încheiat pe doi ani şi va aduce bani frumoşi fericitului câştigător.
În şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor, din data de 28 iunie 2013, a fost aprobată „achiziţia de servicii în vederea încheierii unui acord-cadru pe doi ani, cu un operator organizat în una dintre formele de exercitare a profesiei de avocat“.
Firma respectivă va trebui să ofere, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial pe 29 iulie, „asistenţă juridică şi reprezentarea pentru acţiunile cu o valoare mai mare de 300.000 de euro în materia exproprierilor, taxelor şi în contractarea creditelor cu instituţiile internaţionale de finanţare precum BERD şi cu instituţiile naţionale de creditare pentru valori de peste 5 milioane de euro“. De asemenea, firma va oferi „consultanţă juridică şi elaborare opinii juridice în limita unui plafon de 1 milion de lei şi în situaţii temeinic justificate. Depăşirea acestui prag valoric se va realiza numai cu aprobarea prealabilă a Consiliului de Supraveghere“.
Decizia a fost luată în condiţiile în care la CE Oltenia sunt angajaţi circa 100 de jurişti.
Jurista şefă vrea să-şi concedieze subalternii
Interesant este că jurista şefă din complex, Laura Manea, cea care a pierdut un proces de milioane de euro cu asociaţia de sinistraţi de la Seciurile, a propus încă din primăvară externalizarea serviciului juridic, considerând că subalternii săi sunt limitaţi, mai ales dacă au făcut studiile la Târgu Jiu.
Iată ce spunea aceasta într-un raport înaintat condu