Scris de Otilia Șandor - La Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, organism ce urmează să fie înfiinţat curând, se vor face angajări pe baza unei selecţii cu detectorul de minciuni.
La noua Direcţie ar putea aspira să lucreze vameşi, foşti angajaţi la Garda Financiară, dar şi poliţişti şi procurori.
Subiectul, răzbătut în toată presa, a stârnit cel puţin uimire fiindcă s-ar considera că pretedenţii la un post la Antifraudă sunt vinovaţi din start.
Unii criminalişti din Capitală au şi opinat deja că folosirea poligrafului pentru angajare va atrage sute de procese în instanţă ce se vor solda cu daune morale şi materiale.
Şeful Poliţiei Bihor, chestorul de poliţie Liviu Popa, a declarat că nu comentează această decizie şi s-a rezumat la a aminti rolul poligrafului, care nu e un mijloc de probă ci un indiciu, un element de apreciere, iar în instanţă e luat în considerare doar dacă e însoţit de probe solide. Practic, testul poligraf nu conferă singur putere de decizie în instanţă, a adăugat chestorul.
Adauga Comentarii Adauga un link Rectifica raport de corectie text Ortografie/Gramatica Obiectiv tehnic Introduceti o adresa valida de e-mail Message was not succesfully sent Message sent succesfully *Obligatoriu Trimite link-ul Kommentar Introduceti o adresa valida de e-mail Please enter a link. Link was not succesfully sent Link sent successfully *Obligatoriu