În urmă cu mai bine de un an, Constantin Bălăşoiu se ţinea puternic pe scaunul de la conducerea CEO, susţinut puternic de către liderul de sindicat Marin Condescu. O dată cu detronarea Guvernului Ungureanu şi venirea USL la putere, s-au început demersurile de schimbare a conducerii. Dacă ne aducem bine aminte, Bălășoiu a rezistat destul de mult cu susținerea sindicatelor până când a fost înlocuit cu Laurențiu Ciurel.
Această schimbare a devenit fatală pentru Marin Condescu și principalii lideri de sindicat. Dacă pe vremea lui Burlan, Trotea, Graure și Bălășoiu, sindicatele surprindeau prin opulență, venirea lui Ciurel a dus la o decădere a acestora și ne-a făcut să înțelegem de ce există FNME și de ce este puternică această organizație sindicală. Principalul criteriu era cel financiar. Sindicatele aveau bani de nu știau ce să mai facă cu ei. Încasau cu nemiluita de la minerit și termocentrale în mod direct, încasau prin firmele sindicale și mai încasau și prin Clubul Pandurii, sumele nefiind deloc de neglijat.
Sumele mari învârtite de sindicate l-au ajutat pe Condescu să-și potolească liderii și să-i subjuge. Fiecăruia i-a dat un os de ros, o firmă sindicală, o echipă de fotbal, tocmai pentru a-i avea la mână. Pentru el a păstrat grosul, firmele Mădălinei Berbecel sufocând bugetele sindicatelor și al echipei de fotbal târgujiene.
Cine crede că Marin Condescu este nevinovat, se înșeală. De la o zi la alta ies la iveală matrapazlâcurile sale și, din păcate pentru el, această sarabandă nu mai poate fi oprită. Contractul de cesiune cu Edenred există și este fals. Ce abureli aruncă nea Mărin pe piață sunt pentru necunoscători. Arăți un act ca să distragi atenția de la celălalt. La urma urmei, ce caută o echipă de fotbal în afaceri cu tichete de masă? În primul rând, nu are voie să desfășoare alte activități decât cele sportive, iar masa este opusul fot