S-a încheiat şi cea de-a doua etapă de admitere la liceu. În Timiş sunt peste o mie de locuri au rămas libere. Deocamdată, nu se ştie dacă se va trece la desfiinţarea claselor neocupate sau dacă acestea vor funcţiona cu elevi mai puţini. În schimb, Ministerul Educaţiei este într-o eroare, confundând cifra elevilor înscrişi în învăţământul preuniversitar cu cea a elevilor înscrişi în clasa a opta.
Cele mai multe locuri neocupate, la Colegiul „Ion Mincu”
Dacă după prima repartizare computerizată, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş au anunţat că au rămas libere 1.033 de locuri la licee. Situaţia nu s-a îmbunătăţit nici după cea de-a doua sesiune de admitere, când au rămas 1.016 locuri libere, dintr-un total de 5.826 de locuri la liceele cu profil teoretic, tehnologic şi vocaţional din judeţ.
Potrivit edu.ro, cea mai gravă situaţie se întâlneşte la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, din Timişoara, acolo unde au rămas disponibile 146 de locuri, dintre care 99 la specializarea Electronică- automatizări, 35 la Construcţii, instalaţii şi lucrări publice, iar la specializarea Fabricarea produselor din lemn au rămas disponibile alte 12 locuri. O situaţie similară se înregistrează şi la Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I”, unde există aproape 100 de locuri vacante la specializările Electromecanică, Mecanică şi Economic.
Şi nu doar liceele cu profil tehnologic se confruntă cu această situaţie, Colegiul Naţional Bănăţean, din Timişoara, şi Colegiul „Coriolan Brediceanu”, din Lugoj, fiind printre instituţiile de învăţamânt cu locuri neocupate, în primul caz fiind vorba despre 20 de locuri libere la specializarea Ştiinţe sociale, iar la liceul din Lugoj există 29 de locuri libere la specializările Filologie şi Ştiinţe ale naturii.
Decalaj mare între numărul de locuri la liceu şi cel din planul de şcolari