Peste 60 de manifestări şi activităţi culturale îi îndeamnă pe clujeni să redescopere, de azi şi până duminică, spaţiile publice ale oraşului. Evenimentele au loc în cadrul primei ediţii a festivalului Colours of Cluj, sub deviza "Împreună!".
Festivalul, organizat de Asociaţia Film şi Cultură Urbană şi Asociaţia SHIFT- Transilvania Art Group, a fost gândit să menţină Clujul viu şi în mijlocul verii, când evenimentele culturale şi mondene sunt reduse ca număr şi intensitate. De organizarea festivalului s-au ocupat 150 de oameni, între care 100 de voluntari. Bugetul evenimentului este de 50.000 de euro, Primăria Cluj-Napoca oferind un sprijind financiar de 70.000 de lei.
"Sper ca Festivalul Culorilor să fie un punct important de atracţie în anul Capitalei Europene a Tineretului Cluj 2015 şi un element care să contribuie la candidatura pentru Cluj 2021 - Capitală Culturală Europeană. De asemenea, sper ca festivalul să devină în curând un brand consacrat al Clujului, la fel ca TIFF, pe care clujenii şi nu numai sa îl îmbrăţişeze, la care să participe şi să se bucure de câteva zile speciale în oraşul nostru", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Emil Boc.
Astfel, începând de azi, Piaţa Unirii, Bulevardul Eroilor, Parcul Central, strada Potaissa, Grădina Botanică, Casa TIFF, Mănăşturul şi strada Maiakovski se vor umple de spectacole de teatru, dans, arte vizuale şi multimedia, concerte şi proiecţii video interactive pe clădiri, activităţi gratuite pentru toate vârstele.
Lansarea proiectului de videomapping interactiv „Dancing House" al artistului media Klaus Obermaier - o proiecţie video pe faţada clădirii de pe Bulevardul Eroilor nr. 1, un spectacol de acrobaţie cu efecte pirotehnice „The Art of Fire" în Piaţa Unirii şi proiecţia filmului "Funeralii fericite", în regia lui Horaţiu Mălăele, în Piaţa Unirii, sunt atracţiile primei