Doar 770 din cei 1.135 rentieri aflaţi în evidenţele APIA Olt şi-au vizat carnetele pentru anul 2013, restul fiind aşteptaţi până la sfârşitul lunii august la sediul instituţiei.
Fermierii vârstnici care au renunţat la a-şi lucra pământul şi l-au dat în arendă sau l-au înstrăinat, optând pentru o rentă până la sfârşitul vieţii, sunt aşteptaţi până la sfârşitul lunii august să vizeze carnetele de rentier. Campania de vizare a acestor carnete pentru anul agricol 2013 a început, de altfel, la 1 martie, însă la nivelul judeţului, din cei 1.135 rentieri în baza de date, au îndeplinit formalitatea doar 770.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agriculutură (APIA) informează că pentru vizarea carnetului, rentierul agricol se poate prezenta personal sau prin mandatar /curator/tutore, în baza unei procuri autentice/curatelă/hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă Rentierul agricol trebuie să prezinte următoarele documente: carnetul de rentier agricol; contractul de arendare; actul de identitate în original; document coordonate bancare (opţional); decizia de la comisia de expertiză medicală actualizată, pentru gradele de invaliditate I şi II (dacă decizia nu prevede că dosarul este nerevizuibil), în original şi în copie.
Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului. În cazul decesului rentierului, renta datorată acestuia în anul respectiv poate fi încasată de moştenitorii săi, doar dacă, în perioada de vizare, moştenitorii vor depune la oricare centru judeţean al APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, carnetul de rentier al defunctului (se depune obligatoriu), certificatul de deces (original şi copie), actul de succesiune (certificat de moştenitor, certificat de legatar, hotărâre judecătorească de succesiune investită cu formula ,,definitivă şi irevocabilă”, certificat de calitate de moştenitor) (original şi copie)