Prima denumire a instituţiei a fost Clubul Sportiv Muncitoresc Zalău, iar primul preşedinte, Mihai Timoc, actualul şef al Comisiei Judeţene de Arbitri (CJA) Sălaj
“Sportul în această zonă era foarte slab dezvoltat”, îşi aminteşte Mihai Timoc, cel care, începând cu anul 1973, a condus pentru o perioadă de cinci ani şi jumătate destinele primului club sportiv din Zalău.
Clubul Sportiv Muncitoresc Zalău, prima denumire care a avut-o instituţia, s-a înfiinţat în data de 1 august 1973, în urma unei hotărâri a Consiliului Naţional de Educaţie Fizică şi Sport. “Practic, odată cu înfiinţarea clubului a început să se dezvolte sportul în această zonă”, a mai afirmat Timoc.
Clubul a început cu patru secţii: atletism, box, fotbal şi volei şi a avut la început sediul în clădirea unde, în prezent, îşi desfăşoară activitatea Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Sălaj. Sediul a fost mutat după doi ani în incinta Stadionului Municipal, clădire în care se află şi în prezent.
Secţia de atletism din cadrul clubului a fost condusă pentru câţiva ani de Constantin Popescu. Nicolae Radu Rus l-a înlocuit pe acesta, însă, după înfiinţarea Clubului Sportiv Şcolar Zalău (1978), Rus s-a mutat la noul club, iar antrenorul secţiei de atletism a devenit Nicu Ionel Lăpuşan, sub îndrumarea căruia, sportivii acestei secţii au obţinut rezultate deosebite.
Aruncătoarea de suliţă, Felicia Ţilea, aruncătorul de greutate, Gheorghe Guşet, aruncătorul de disc, Marcel Doru Ţârle şi atleta Cristina Iloc-Casandra sunt sportivi care, ani la rând, au reprezentat cu cinste numele clubului atât la competiţiile naţionale, cât şi internaţionale.
Boxul a fost coordonat încă de la înfiinţarea clubului de Ioan Popa, cel care ocupă şi în prezent funcţia de antrenor al acestei secţii. Practic, este singura persoană rămasă în