Ieri a fost ultima zi în care inspectorii din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea şi-au putut depune fişele de autoevaluare a activităţii prestate în anul şcolar 2012 – 2013. Această fişă trebuie însoţită de un raport argumentativ, pe opt domenii. Astfel, ei au trebuit să prezinte curriculum-ul inspectorului şcolar, activitatea de formare şi dezvoltare profesională, de comunicare – colaborare, activităţi educative şi extracuriculare, de apreciere a conduitei şi personalităţii din perspectiva funcţiei de inspector şcolar. De asemenea, trebuiau să prezinte şi activităţi în afara fişei postului, dar în domeniul educaţiei.
Către finalul lunii august, o echipă coordonată de inspectorul şcolar Radu Emil va analiza dosarele inspectorilor şcolari şi va acorda calificativele. Calificativul foarte bine se acordă celor care obţin între 86 şi 100 de punte, calificativul bine va reveni celor cu 71 până la 85 de puncte, calificativul satisfăcător se va acorda celor cu 56 până la 70 de puncte, iar calificativul nesatisfăcător se acordă celor cu mai puţin de 50 de puncte. Inspectorii şcolari scapă însă de interviuri.
Nu acelaşi lucru se poate spune despre directorii unităţilor de învăţământ. Ei şi-au depus deja dosarele, acestea sunt în analiză, iar în perioada imediat următoare vor fi programaţi la interviuri, care sunt obligatorii. Din experienţa anilor trecuţi, toţi directorii şi inspectorii obţin calificativul „Foarte bine“, ceea ce înseamnă că, potrivit documentelor, activitatea lor a fost ireproşabilă.
Ieri a fost ultima zi în care inspectorii din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea şi-au putut depune fişele de autoevaluare a activităţii prestate în anul şcolar 2012 – 2013. Această fişă trebuie însoţită de un raport argumentativ, pe opt domenii. Astfel, ei au trebuit să prezinte curriculum-ul inspectorului şcolar,