Un suceavean de 63 de ani a murit duminică după-amiaza după o ieşire cu familia în aer liber. Din cauza caniculei, la Bucureşti, 70 de persoane au leşinat pe stradă, iar 1.300 au cerut ajutorul medicilor de la Ambulanţă. Compania de căi ferate a impus limite de viteză, iar trenurile au întârzieri, în medie, de 60 de minute. Sursa: REUTERS
Temperaturile ridicate din ultimele zile au făcut victime. Un sucevean şi-a pierdut viaţa în urma unui stop cardio-respirator chiar în momentul în care ieşise cu familia să se relaxeze la iarbă verde, iar trei ieşeni au ajuns de urgenţă la spital din cauza căldurii.
Bucureştiul a fost la rândul lui ca un cuptor încins. 70 de persoane au leşinat în stradă, iar alte 1.300 au apelat la ajutorul medicilor de la Ambulanţă.
La Giurgiu, de luni şi până marţi dimineaţă s-au înregistrat 110 solicitări de la locuitorii care au avut probleme din princina căldurii, iar un biciclist a căzut efectiv pe stradă în timp ce se deplasa pe Şoseaua Alexandriei. El a fost transportat de urgenţă la spital. Ieri, după temperaturile de iad din ultimele zile a venit ploaia torenţială care a inundat oraşul.
Furtunile şi descărcările electrice de ieri au făcut prăpăd şi la Orşova. Mai mulţi copaci s-au rupt, iar câteva străzi au fost blocate.
Compania Naţională de Căi Ferate CFR a introdus, de luni, limitări de viteză în circulaţia trenurilor din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer şi implicit la nivelul solului. Prin urmare, trenurile au întârzieri de până la 60 de minute.
Recomandările medicilor
Medicii recomandă consumul zilnic de lichide, cel puţin doi litri, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Astfel, ar trebui să se consume câte un pahar de apă la fiecare 20 de minute.
Apa poate fi înlocuită şi cu iaurt. În acelaşi timp, sunt recomandate în această perioadă fructele şi le