Site-urile de socializare sunt cele mai moderne canale de comunicare ale edililor cu cetăţenii din oraş. Mulţi dintre ei poate nu s-ar programa la audienţă pentru a-şi spune păsurile, mai ales dacă sunt minore, dar pe site-uri de genul acesta comunicarea se face mai uşor, fără prea mult deranj. Aşa a ajuns Gheorghe Ile, primarul Vulcanului, să afle că unii dintre vulcăneni nu ar fi chiar întrutotul mulţumiţi de activitatea Poliţiei Locale Vulcan.
Ile explică activitatea poliţiştilor locali
„Am urmărit cu atenţie comentariile unora dintre prietenii de pe FB legate de activitatea Poliţiei Locale. Sunt argumente pe care doresc să vi le comunic şi care atestă efectul practic şi pozitiv al prezenţei acesteia în comunitatea noastră, indiferent de opiniile unora dintre cei ce sunt obişnuiţi să judece înainte de a cunoaşte. Se cuvine să fac câteva precizări în acest sens: poliţiştii locali operează în baza Legii 61 din 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, precum şi a hotărârilor Consiliului Local (pe care nu le enumăr aici, însă este bine să cunoaşteţi că sunt 4 ), care le permit să stabilească şi să sancţioneze contravenţiile în domeniul gospodăririi Vulcanului, să sancţioneze contravenienţii la Regulamentul de funcţionare a parcărilor cu plată (unde intră şi sancţiunile prin blocarea roţilor), să sancţioneze abaterile de la amenajarea spaţiilor destinate publicităţii. De la începutul anului până în prezent Poliţia Locală a aplicat un total de 67 sancţiuni de contravenţie pentru toate tipurile de abateri menţionate mai sus”, reabilitează imaginea instituţiei locale primarul Ile.
Dovezi, nu vorbe aruncate-n vânt
Unii dintre vulcăneni acuză echipa poliţiei locale că nu ar face nimic. La acuzele cetăţenilor cum că poliţiştii locali nu sunt obiectivi, pri