Colegiul Tehnic “Miron Costin” coordonează proiectul cu finanţare europeană “Waterholic – o picătură de apă, o picătură de speranţă”.
Colegiul Tehnic “Miron Costin” va derula, timp de doi ani, un proiect internaţional care îşi propune să aducă în atenţie un element banal şi, în acelaşi timp, esenţial al lumii de astăzi: apa. Proiectul se numeşte “Waterholic – a drop of water, a drop of hope” şi este coordonat de echipa şcolii romaşcane, partenerii fiind şcoli din Bulgaria, Grecia, Italia, Letonia şi Turcia. Proiectul “Waterholic – a drop of water, a drop of hope” este plasat sub semnul Anului Internaţional al Apei şi se va derula în perioada 2013-2015. Proiectul a fost realizat de o echipă formată din profesoara Nelia Lorica Havrici, director al Colegiului Tehnic “Miron Costin”, profesor Crina Cărpuşor şi Cristinica Sava, directori adjuncţi ai instituţiei coordonatoare, şi profesoarele Ana Maria Agape, Ana Maria Zăloagă şi Magda Ghercă. Proiectul beneficiază de finanţare şi suport din partea Uniunii Europene, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.
“Scopul acestui proiect este de a pune în lumină aspecte mai puţin cunoscute despre un element banal, dar, în acelaşi timp, vital pentru societatea contemporană. Principalul produs al proiectului este o enciclopedie virtuală, structurată în patru secţiuni. Prima secţiune vizează plasarea apei în istoria şi cultura omenirii. Fapte mai puţin cunoscute, mituri, superstiţii legate de apă, vor fi împărtăşite de elevii ţărilor participante. A doua secţiune cuprinde referinţe ştiinţifice despre apă şi rolul acesteia prin prisma biologiei, chimiei, fizicii sau medicinei. În a treia secţiune, elevii vor alcătui un dicţionar poliglot cu termeni legaţi de apă şi de hidrosferă. Dicţionarul va fi disponibil în limbile ţărilor implicate în proiect, dar şi în limbil