Instituţiile publice din Botoşani nu ştiu să-şi valorifice bunurile casate.
Conform documentelor puse la dispoziţie de majoritatea instituţiilor deconcentrate, bunurile casate fie se mai află în instituţii, fie au fost predate la Urban Serv ca deşeuri şi prin excepţie au fost obţinute ceva fonduri de pe urma lor.
Printre bunurile casate se numără laptop-uri evaluate la 5.598 de lei bucata, imprimante profesioniste de aproape 3.000 de lei sau un sistem de calcul PII C400 MMX, la 3.482 de lei.
Surse neoficiale susţin că activitatea de casare a devenit o adevărată afacere pentru unii funcţionari, în special pentru cei cu funcţii de conducere. Astfel, aceştia fac achiziţii de mijloace, le utilizează cât sunt în funcţie şi ulterior, la casare, le cumpără pe sume modice. Astfel se face că majoritatea şefilor din instituţiile publice beneficiază de cea mai nouă tehnologie de comunicaţii şi lucru şi unii chiar şi de mijloace de transport. Concludent este episodul în care Constantin Conţac, fost preşedinte al Consiliului Judeţean, a achiziţionat pentru instituţie un VW Touareg, doar pentru că o maşină de aceeaşi marcă a fost cumpărată de prefectul Cristian Roman pentru Prefectură. Cei doi s-au aflat într-un conflict deschis pe aproape toată durata mandatelor concomitente.
Cele mai multe obiecte au fost casate în ultimii ani de Prefectura Judeţului. Din 2008 până la începutul acestui an, instituţia a scos din uz bunuri în valoare de sute de mii de lei.
Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a ziarului Monitorul de Botoşani.
Instituţiile publice din Botoşani nu ştiu să-şi valorifice bunurile casate.
Conform documentelor puse la dispoziţie de majoritatea instituţiilor deconcentrate, bunurile casate fie se mai află în instituţii, fie au fost predate la Urban Serv ca deşeuri şi prin excepţie au fost obţinute ceva fonduri de pe urma