Curtea de Conturi a stabilit că actualul sistem de parcare nu este rentabil şi nu aduce suficienţi bani în bugetul Municipalităţii. Unii consilieri locali ai Opoziţiei sunt nemulţumiţi de modul în care funcţionează parcările în Timişoara şi solicită Primăriei introducerea de parcometre.
Au scăzut încasările din parcări
„Actualul sistem de parcare existent în Timişoara nu este rentabil, el trebuie modificat”. Asta acuză un consilier local al P.D.-L., Ştefan Constantin Sandu, precizând că acest aspect nu este doar o concluzie a sa, ci a reprezentat una dintre observaţiile pe care Curtea de Conturi le-a făcut în urma unui control, în luna iunie, la Primăria Timişoara. Ştefan Sandu susţine că în ultimele şase luni, de când funcţionează sistemul TimPark, încasările Primăriei din acest sector au scăzut cu 20 de procente faţă de perioada când spaţiile de parcare erau responsabilitatea Administraţiei Domeniului Public: „TimPark este un sistem care nu are nicio logică şi nu se bazează pe nevoile cetăţenilor. Au reuşit să transforme un sistem de parcare prost într-unul şi mai prost. Acum sunt nemulţumiţi şi cetăţenii, şi este văduvit şi bugetul Primăriei”.
Consilierul local mai spune că doar 20 de procente dintre şoferi plătesc trei lei pentru a staţiona în centrul oraşului, restul, de 80 la sută, nu achită taxa de parcare, sugerând că ar trebui să fie stabilit un preţ mai mic, astfel încât sistemul să fie accesibil tuturor. Asta, în contextul în care, primarul Nicolae Robu a anunţat săptămâna trecută că va dubla preţul pentru parcările din centrul oraşului, motivul fiind acela că şoferii abuzează de aceste zone, astfel încât nu se asigură fluidizarea circulaţiei. Marţi, în şedinţa de Consiliu Local, aleşii au votat această modificare, care va fi pusă în aplicare din luna august.
16 la sută, comision pentr