Autoarea seriei de romane 'Harry Potter', J.K. Rowling, a acceptat despăgubiri 'substanţiale' din partea unui cabinet de avocatură care a dezvăluit că scriitoarea a publicat un roman poliţist sub pseudonim, a anunţat miercuri cabinetul, citat de AFP.
J.K. Rowling a hotărât să verse întreaga sumă - care nu a fost precizată - unei organizaţii de binefacere, 'Soldiers' Charity', care sprijină militarii şi familiile lor. Autoarea multimilionară a depus plângere împotriva cabinetului de avocatură Russells după publicarea, în luna iulie, a unui articol în cotidianul britanic Sunday Times, în care se spunea că a publicat sub pseudonim un roman poliţist, 'The Cuckoo's Calling'. Ea a scris cartea sub numele de Robert Galbraith, prezentat ca un fost membru al forţelor armate care a lucrat apoi în domeniul securităţii civile. Russells a recunoscut că unul din asociaţii săi, Chris Gossage, a spus secretul unei prietene, Judits Callegari, iar aceasta a dezvăluit informaţia cotidianului Sunday Times.
J.K. Rowling a fost 'consternată de o asemenea trădare', a afirmat avocatul ei, Jenny Afia, la Înalta Curte din Londra. Scriitoarea a anunţat miercuri că va mai dona asociaţiei 'Soldiers' Charity' drepturile de autor aferente cărţii începând din 14 iulie timp de trei ani, mulţumind astfel militarilor care au ajutat-o în documentarea pentru roman. 'The Cuckoo's Calling' are ca erou principal un fost soldat rănit în Afganistan, care ajunge detectiv particular şi anchetează sinuciderea unui manechin. 'Nu m-am gândit că romanul se va număra printre cele mai vândute cărţi la trei luni de la lansare. De fapt nu mi-am închipuit că se va afla pe această listă', a spus scriitoarea într-un comunicat.
Înainte să fie dezvăluit numele real al autorului romanului poliţist, cartea, salutată de critică, se vânduse în 1.500 de exemplare. De atunci vânzările au crescut semnifica