*În contextul temperaturilor ridicate ce se preconizează a se înregistra în această perioadă, se impune adoptarea unor reguli şi măsuri pentru a spori nivelul de siguranţă al cetăţenilor
Va fi restricţionată efectuarea, în intervalul orar 11-18, a unor lucrări în exteriorul clădirilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii (vopsiri, lăcuiri,etc.).
Interzicerea utilizării lucrului cu foc deschis, între orele 11-18, în exteriorul clădirilor, având în vedere uscăciunea avansată.
Nu utilizaţi aparate electrice, cabluri electrice, prize, întrerupătoare, dispozitive de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii
Nu suprasolicitaţi reţeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor receptori (în special aparate de aer condiţionat) sau supradimensionarea fuzibilelor siguranţelor electrice.
O caracteristică a perioadelor caniculare o constituie manifestarea cu intensitate a unor fenomene meteo extreme (de regulă furtuni) ce pot pune în pericol atât viaţa, cât şi bunurile cetăţenilor. Respectaţi următoarele reguli în cazul în care este iminentă o furtună:
Întrerupeţi orice activităţi în aer liber.
Intraţi în casă, într-o construcţie ori într-un autoturism. Deşi s-ar putea să fiţi rănit, în cazul în care trăsnetul loveşte maşina sunteţi mult mai protejat în interiorul vehiculului decât în exterior.
Închideţi ferestrele şi uşile.
Evitaţi duşurile ori sălile de baie.
Conductele fixe ale instalaţiilor pot conduce electricitate.
Utilizaţi telefoanele cu fir doar în situaţii de urgenţă. Telefoanele fără fir ori mobilele sunt sigure în utilizare.
Deconectaţi aparatele şi alte echipamente electrice precum computerele şi aparatele de aer condiţionat. Acestea pot fi defectate ca urmare a descărcărilor electrice atmosferice.
În timpul unei furtuni
Atunci când simţiţi că părul vi se r