Din totalul populaţiei judeţului Vrancea, doar 20,7% este reprezentată de copii, potrivit unei statistici întocmite în cel de-al doilea trimestru al acestui an, la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS). La nivel naţional, sunt înregistraţi 3.869.569 copiii. În aceeaşi perioadă, erau înregistraţi în judeţul nostru 66.884 copii care primeau alocaţie. Dacă până la împlinirea a doi ani, copiilor li se acordă ca alocaţie de stat de 200 de lei, iar mamele beneficiază de o indemnizaţie la nivelul a 85% din veniturile sale anterioare, după această vârstă grija statului faţă de copii se materializează în suma penibilă de 42 de lei, adică mai puţin de 10 euro. Comparativ, în Suedia, alocaţia de stat este de 116 euro, în Irlanda 164 euro, iar în Germania 184 euro.
Sociologii sunt de părere că România nu are politici de armonizare a vieţii de familie cu profesia. Pentru că nu există creşe suficiente, multe femei sunt nevoite să stea acasă să-şi crească copiii, renunţând la serviciu, iar în eventualitatea că revin totuşi la muncă după o perioadă mai lungă de timp, constată că s-au deprofesionalizat.
Din totalul populaţiei judeţului Vrancea, doar 20,7% este reprezentată de copii, potrivit unei statistici întocmite în cel de-al doilea trimestru al acestui an, la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS). La nivel naţional, sunt înregistraţi 3.869.569 copiii. În aceeaşi perioadă, erau înregistraţi în judeţul nostru 66.884 copii care primeau alocaţie. Dacă până la împlinirea a doi ani, copiilor li se acordă ca alocaţie de stat de 200 de lei, iar mamele beneficiază de o indemnizaţie la nivelul a 85% din veniturile sale anterioare, după această vârstă grija statului faţă de copii se materializează în suma penibilă de 42 de lei, adică mai puţin de 10 euro. Comparativ, în Suedia, alocaţia de stat es