Jucătorii de la City’us Târgu Mureş, titulari în naţionala de futsal, sună disperaţi la FRF. Omul de afaceri Sorin Ţerbea, decedat în accident de elicopter luni seară, era singurul care ţinea fenomenul în viaţă. Tipic românesc, decesul lui Sorin Ţerbea, omul de afaceri din Târgu Mureş ce reprezenta futsalul în Comitetul Executiv al FRF, îşi derulează intriga între înjurături şi păreri de rău.
Sudalmele vin în special dinspre dinspre Târgu Mureş, unde fostul voleibalist a făcut vid în jurul afacerilor sale, sau dinspre Craiova (fanii oltenii nu au uitat de faptul că Ţerbea a votat pentru dezafilierea Universităţii în 2011). „Suporterii or fi supăraţi, dar eu nu mai sunt. El a fost un complice mărunt. Chiar vreau să transmit condoleanţe familiei“, declară Adrian Mititelu. În ce priveşte regretele, acestea aparţin mai mult de lumea fotbalului în sală, una săracă şi lipsită de prea mulţi prieteni. „Ştiţi cum se spune, despre morţi numai de bine. Eu nu comentez cum a făcut omul ăsta banii, dar pot să spun că a fost providenţial pentru futsal“, spune Radu Petre, responsabilul cu futsalul în cadrul FRF.
Dădea contracte de 3.000 de euro
„Puţini ştiu că el plătea cazarea şi masa la Târgu Mureş tuturor echipele din ţară care veneau să joace cu City’us în campionat. Ţinea două echipe, că avea şi City’us 2, plus ajutorul acordat echipei naţionale. Opt dintre jucătorii de la el sunt titulari la naţionala de futsal. Băieţii ne sună de azi dimineaţă disperaţi. Ne întreabă ce vor face ei acum. Păi cine le mai poate oferi în România contracte de 2.500-3.000 de euro, cât le dădea Ţerbea? Aici nu mai vorbim de o echipă de club, ci de un fenomen, de echipa naţională de futsal care s-a clasat pe locul opt la Campionatul European şi pe 12 la cel Mondial. Futsalul e o dragoste fără bani“, mai punctează Radu Petre.
Divorţat, Sorin Ţerbea are o singură f