"Fabricile Pegatron încalcă foarte multe legi internaţionale, dar şi chinezeşti. De asemenea, încalcă şi standardele Apple, prezente în codul de conduită distribuit", au declarat cei de la China Labor Watch, un grup cu sediul în New York.
Pegatron a declarat că va investiga aceste acuzaţii şi va lua măsuri pentru a corecta problemele din fabricile din China,. "Încercăm să facem fiecare zi la Pegatron una mai bună pentru angajaţii noştri. Din acest motiv luăm acest raport foarte în serios", a declarat Jason Cheng, şeful companiei. Foto Condiţiile din fabricile Pegatron din China, cele care produc componente pentru iPad, iPhone şi alte produse
Acum două zile un raport al China Labor Watch a arătat că fabricile care asamblează gadgeturile Apple în China nu respectă drepturile muncitorilor. Deşi Apple a înlocuit pe alocuri fabricile controversate ale Foxconn cu cele ale Pegatron, condiţiile sunt la fel de mizerabile.
Pegatron asamblează iPad-uri şi iPhone-uri în fabricile din China forţează muncitorii să lucreze peste program, fără a-i plăti suplimentar, iar condiţiile de muncă nu sunt propice. Aceste lucruri încalcă drepturile prezente în China.
Publicaţia "Business Insider" oferă imagini din raportul China Labor Watch, în care pot fi văzuţi muncitori care dorm pe jos, băi insalubre şi, în general, condiţii care nu sunt propice secolului XXI.
De asemenea, au apărut noi informaţii despre fabricile Pegatron. Muncitorii trebuie să treacă de anumite controale, cum ar fi faptul că nu au voie să aibă tatuaje. În plus, Pegatron nu angajează oameni scunzi, femei însărcinate sau mai bătrâne de 35 de ani. Nici cei din grupurile etnice Hui, Tibetan şi Uighur nu sunt acceptaţi în fabrici.
China Labor Watch a identificat în raportul său 86 de încălcări ale drepturilor de muncă: 36 legale şi 50 etice. Ele sunt incluse în 156 categorii: abuz de fo