Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, şi alţi şapte angajaţi sau foşti angajaţi ai Primăriei, cercetaţi de DNA Alba Iulia într-un dosar de corupţie privind transportul local din municipiu, au fost scoşi de sub urmărirea penală de procurorii anticorupţie, susţin surse apropiate anchetei.
Surse apropiate anchetei au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, şi alţi şapte angajaţi sau foşti angajaţi ai Primăriei, printre care secretarul instituţiei, Marcel Jeler, viceprimarul Paul Voicu şi fostul viceprimar Ioan Bogăţan, în prezent consilier local, au fost scoşi de sub urmărire penală în dosarul în care erau cercetaţi ca învinuiţi pentru infracţiuni privind acordarea unor subvenţii pentru transportul local.
Potrivit surselor citate, Hava şi ceilalţi angajaţi sau foşti angajaţi ai Primăriei Alba Iulia au fost cercetaţi pentru acordarea de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor şi pentru complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Procurorii DNA Alba Iulia au dispus ridicarea sechestrului asiguratoriu instituit în timpul instrumentării cazului atât pentru primarul Mircea Hava, cât şi pentru ceilalţi şapte învinuiţi.
Sursele citate au declarat că în acelaşi dosar a fost cercetat şi directorul general al Societăţii de Transport Public Alba Iulia (STP Alba Iulia), Stelian Nicola, şi două angajate, pentru complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor. În cazul acestora, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei în înşelăciune şi s-a decis menţinerea sechestrului asigurator asupra bunurilor.
De asemenea, DNA Alba Iulia a dispus disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în care sunt implicaţi directorul