Dubai, Arabia Saudită, Oman– ţări arabe care nu spuneau mare lucru în fotbal, până acum câţiva ani au devenit un fel de "El Dorado" pentru o serie de antrenori prahoveni sau cu « CV » în judeţul nostru ! Vara aceasta, mai mult ca niciodată, specialişti în fotbal, prahoveni – au ales să-şi facă meseria în ţările arabe, unde s-a format o adevărată "colonie" românească.
Motivele sunt multe, de ambele părţi : arabii au văzut că românii sunt antrenori buni, îşi fac treaba cu seriozitate, nu sunt deloc scumpi, succesul în ţările arabe al acestei bresle fiind asigurat de Olăroiu, mai ales, dar şi de Ion Marin, Răzvan Lucescu, Balaci sau Boloni – antrenori de top de la noi, care au preferat să muncească în aceatsă zonă asiatică, iar ai noştrii sunt atraşi de condiţiile destul de bune de pregătire (peste ceea ce se oferă în România) şi, mai ales de stabilitatea financiară oferită de ţările din acest areal geografic !
De câştigat, câştigă tehnicienii români, care iau salarii de 10 ori mai mari, în medie, decât în România, de pierdut, acum, pierde fotbalul de la noi, în general, pe termen scurt. În viitor însă, foarte probabil că antrenorii atraşi acum de "mirajul petrodolarilor" vor reveni, cu altă motivaţie, altă experienţă.
"Povestea" prahovenilor plecaţi vara aceasta în ţările arabe este începută de Eusebiu Tudor şi Mihai Oancea, în Arabia Saudită, urmaţi de Bebe Bărbulescu, plecat în Dubai şi de Daniel Movilă, ajuns în Oman.
Ramadanul – primul "adversar"
Începutul mandatelor de antrenori la echipele arabe, pentru români, este marcat de… Ramadan – sărbătoarea sfântă a Islamului, care, anul acesta, se termină în 7 august.
“Influenţează foarte mult programul de pregătire al echipei, dar cum aici toată lumea respectă enorm această Sărbătoare, nu se face nicio diferenţă între cluburi. Toţi ne antrenăm după asfinţitul s