Încă nici nu a fost dat în folosinţă parcul municipal din Bistriţa că problemele au şi apărut. În unele locuri, gazonul s-a uscat, asta cu toate că întreaga suprafaţă a parcului este prevăzută cu sistem de irigaţii.
Edilul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a mărturisit joi dimineaţă că amplasarea gazonului s-a făcut "pe genunchi" şi spune că în zonele în care gazonul se uscă va planta copaci.
"Proiectarea unui sistem de irigaţii, aşa de complex cum este cel din parc, este o chestiune foarte complicată, ori noi am făcut această proiectare pe genunchi, împreună cu cel care a realizat-o. Şi sunt unele locuri în care stropitul este ecranat, fie de stâlpii de beton de lângă stadion, fie de copaci.
Am solicitat completarea şi reglarea aspersoarelor. Acolo unde nu se va putea rezolva problema vom planta copaci. Este clar, s-ar putea să avem locuri unde să nu putem face irigarea corespunzătoare şi atunci pentru a nu avea o pată uscată vom planta copaci.
Eu spun că în proporţie de 99% gazonul va fi irigat, iar dacă 1% nu-l vom putea iriga prin reglaje vom planta copaci în locul respectiv sau să amplasăm obiecte de artă astfel încât să nu lăsăm o pată de deşert în parcul european, tip grădină englezească", spune Creţu.
Edilul mai spune că din păcate nu s-a putut respecta termenul de dare în folosinţă a parcului municipal, care era astăzi, din cauza unor lucrări suplimentare apărute în timpul executării proiectului, finanţat cu bani europeni.
"Din păcate nu ne putem ţine de cuvânt, întrucât am avut o problemă cu gazonul În proiect a fost prevăzut gazon însămânţat şi udat cu furtunul, ori datorită faptului că în ultimii doi ani temperatura medie a crescut foarte mult şi precipitaţiile au scăzut foarte mult, dacă am fi mers pe acea soluţie cred că nu am fi avut gazon niciodată în parc.
Am schimbat soluţia, am pus gazon rulou şi instalaţie de