Oficialii Ministerului Educaţiei îşi doresc să modifice programa şcolară pentru a veni în ajutorul tinerilor şi pentru a le oferi mai multe cunoştinţe care le vor fi utile atunci când vor intra pe piaţa muncii. Ei încurajează, de asemenea, iniţiativa unor mari companii din sectorul privat care susţin proiecte de internship alături de instituţii de învăţământ în vederea dezvoltării aptitudinilor elevilor şi studenţilor.
"S-a început o astfel de modificare cu ciclul primar, va continua cu pregătirea celei de la ciclul gimnazial, iar pentru nivelul liceal probabil că anul viitor se vor face demersuri pentru a se asigura o cât mai bună corelare cu piaţa muncii", a declarat pentru gândul Valentina Duminică, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar în cadrul Ministerului Educaţiei.
Duminică explică, totodată, că proiectele realizate alături de companiile care îşi desfăşoară activitatea în România sunt foarte importante pentru tineri, dar că din păcate acestea se derulează destul de rar.
"Este nevoie de parteneriate, de colaborare, pe partea de instruire practică", susţine secretarul de stat.
Şcoala de vară Microsoft, program care vine în ajutorul liceenilor
Un astfel de program care vine în ajutorul tinerilor români a fost organizat pe parcursul lunii trecute de către reprezentanţii subsidiarei din ţara noastră a gigantului american Microsoft.
FOTO: Facebook/Microsoft România
În această perioadă, 40 de elevi bucureşteni ai Colegiului Naţional de Informatică "Tudor Vianu" au avut posibilitatea să dobândească noi cunoştinţe în domeniul IT sub îndrumarea mentorilor voluntari, a angajaţilor şi a studenţilor parteneri Microsoft.
Prin intermediul acestui proiect-pilot, tinerii au avut ocazia de a-şi dezolta, pe platforma Windows 8 şi Windows Phone 8, propriile aplicaţii atât cu uz educaţional, cât şi cu uz ut