S-a încheiat examenul de titularizare în învăţământ.
Titularizarea reprezintă cel de al doilea filtru pentru intrarea în învăţământ, după definitivat. Persoanele care promovează titularizarea rămân definitiv în sistemul de învăţământ, titulari, şi, indiferent dacă li se 3restrânge postul sau nu, inspectoratul trebuie să le găsească un post în altă şcoală. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă.
Potrivit informaţiilor oferite de Mihaela Anton, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa la nivelul judeţului nostru s-au înscris 1.038 de candidaţi. 986 au fost validaţi (au existat candidaţi care nu au susţinut inspecţia la clasă sau care nu şi-au validat fişa de înscriere la concurs). Dintre aceştia, 900 au fost prezenţi, iar 86 absenţi.
53 au fost retraşi în timpul probei scrise (cei mai multi de la învăţători – 12, educatoare – 9, limba română – 7, educaţie fizică -7). Nu a fost eliminată nicio persoană. Nu a existat nicio fraudă sau tentativă de fraudă. 847 candidaţi au rămas în concurs. Lucrările acestora vor fi evaluate în centrele de evaluare din ţară.
Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 august. Contestaţiile se depun la sediul Inspectoratului Şcolar în zilele de 5 august, până la ora 21:00, respectiv 6 august, până la ora 15:00. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de către centrele de concurs în zilele de 9 şi 12 august 2013. S-a încheiat examenul de titularizare în învăţământ.
Titularizarea reprezintă cel de al doilea filtru pentru intrarea în învăţământ, după definitivat. Persoanele care promovează titularizarea rămân definitiv în sistemul de învăţământ, titulari, şi, indifer