Doi biciclişti, între care unul nevăzător, au străbătut 42 de oraşe din România, pentru a promova normalitatea ca atitudine faţă de dizabilitate şi i-au promis, joi, ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, că nu se vor opri aici, demnitarul replicând că mai au încă mult de pedalat pentru normalitate.
Cei doi biciclişti - Florin Georgescu, persoană cu un deficit senzorial, absolvent al Facutăţii de Psihopedagogie din Bucureşti şi doctor în psihologie, şi Butu Arnold Csaba, persoană nevăzătoare care a participat la Jocurile Paralimpice de la Beijing - au pedalat pe biciclete, în tandem, prin 21 de judeţe, în cadrul campaniei "Dărâmăm ziduri pentru a construi punţi", al cărei scop a fost promovarea normalităţii ca atitudine faţă de dizabilitate.
Ei au ajuns, joi, în Bucureşti, unde au dărâmat un zid simbolic al dizabilităţii, în prezenţa ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu.
Cei doi biciclişti i-au transmis demnitarului că persoanele cu dizabilităţi întâmpină încă probleme majore şi că demersurile lor, pentru sensibilizare în scopul schimbării atitudinii sociale privind persoanele cu dizabilităţi, în special în ceea ce priveşte potenţialul de ocupare, vor fi continuate.
"E bine că nu vă opriţi aici, dar mai aveţi mult de pedalat", le-a transmis Mariana Câmpeanu.
Demnitarul a explicat că este nevoie de schimbarea mentalităţilor pentru ca abilităţile persoanelor din această categorie să fie recunoscute şi valorificate, iar acest lucru durează.
"Dacă o o persoană cu dizabilităţi se mulţumeşte doar să primesască o indemnizaţie mai mare, o persoană care să-l însoţească, medicamente gratuite sau alte facilităţi şi nu doreşte să se integreze singură, atunci va fi greu ca noi, în mod forţat, să facem acest lucru. De aceea spuneam că va fi greu. Munca e comună", a mai spus ministrul.
Campania s-a desfăşurat în cadrul proiectului "Serv