Căutarea de comori a ajuns din vechime în timpurile noastre. Dar sub forma unui joc. Peste 5 milioane de persoane sunt implicate intr-un joc la nivel mondial, in care cineva ascunde o cutie, posteaza coordonatele GPS ale ascunzatorii pe Internet, iar altcineva se aventureaza in cautarea ei. Vorbim şi despre o forma neconvenţională de turism, pentru că au existat cazuri de aventurieri care au plecat să caute ascunzători în alte ţări sau chiar pe alte continente. Asta chiar daca asa-zisa comoara este, uneori, doar un bilet de tramvai sau un fermoar stricat. Majoritatea practicantilor sunt din Statele Unite şi din Vestul Europei, insa in ultimii ani s-au dezvoltat cateva comunitati de căutători de astfel de "comori" si in Romania.
În zilele noastre, comorile se caută mai mult de piraţii din filme. Există însă şi căutători de comori moderni, este vorba despre pasionaţii unui joc online cu tot mai mulţi membri
"E o chestie placuta si amuzanta pentru mine", precizează Cristian Rus, tehnician, în vârstă de 49 de ani, practicant al jocului.
„Sunt cateva zeci de obiecte ascunse numai in Cluj. Eu il voi cauta acesta, de pe strada Bisericii Ortodoxe", relatează Cristian.
Daca esti perseverent si ai spirit de observatie, cautarea nu trebuie sa fie prea complicata. Doar cateva minute...
"Am gasit. Aici e lista cu tot cei care au gasit locul acesta anterior. Este un fermoar. Iata si un bilet de autobuz, perforat, tipul respectă legea!", a explicat căutătorul.
Punem înapoi tot ce am găsit. Şi ce punem? punem o siguranţă auto. De acum încolo Geocaching este în siguranţă. Succes urmatorului
Jocul datează din anul 2000. Pentru că ideea a avut tot mai mulţi adepţi, acum există numeroase site-uri dedicate căutătorilor de comori. Aşadar, dacă aveţi aventura în sânge, nu mai staţi pe gânduri şi porniţi să căutaţi comori.
Reporter: Ionel