Cu o singură excepţie, toate spitalele din judeţ au epuizat stocurile de ser antiviperin care se administrează în decurs de 4-6 ore de la muşcătura de şarpe. În plin sezon cald, când numărul persoanelor muşcate de şarpe creşte de la o zi la alta, spitalele au rămas fără antidotul pe care trebuie să-l injecteze pacienţilor în astfel de situaţii. Eventualele cazuri din următoarele săptămâni ar putea rămâne nerezolvate, ceea ce ar fi echivalent cu condamnarea la moarte a celor care au avut ghinionul de a fi muşcaţi de un şarpe veninos. Şi asta, întrucât singurul distribuitor de ser antiviperin, societatea Unifarm, a anunţat că nu are deocamdată de unde procura antidotul, situaţia de criză urmând a fi dezamorsată spre finele lunii august. Până atunci, singura salvare ar veni de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, care a promis că va ajuta unităţile spitaliceşti din judeţ cu serul necesar, însă rezervele sunt limitate la una, două fiole având în vedere că deficitul este la nivelul întregii ţării.
Tânăr de 21 ani, muşcat de un şarpe în timp ce culegea ciuperci în pădure
La ora actuală, singurul spital din judeţ care mai are ser antiviperin este cel din Vatra Dornei, unde mai este disponibilă o singură doză.
În acest sezon, spitalele sucevene s-au confruntat cu un număr fără precedent de pacienţi cu muşcătură de şarpe, ceea ce a făcut ca stocurile de ser antiviperin, şi aşa foarte reduse, să se epuizeze chiar de la debutul sezonului cald. Numai în această săptămână, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava s-au înregistrat două cazuri de acest gen. Primul a fost înregistrat marţi dimineaţă, la un tânăr de 21 ani, Ilie U., din Moldoviţa, care se afla într-o pădure de pe raza localităţii de domiciliu, la cules de ciuperci, în momentul în care a fost muşcat de un şarpe de piciorul stâng. Tânărul a fost internat în secţia Medicală, iar starea sa de să