• La un an de mandat, consilierii locali nu au rapoarte de activitate • Motivul il reprezinta faptul ca activitatea Consiliului Local pare sa se fi rezumat la respectarea spiritului de turma al "votului sincron" la ordin • Singurele trei propuneri de proiecte venite de la consilierii PP-DD au fost respinse in sedinta care marcheaza un an de mandat
Consilierii locali ieseni nu au prezentat deocamdata un bilant al activitatii, desi a trecut mai mult de un an de la inceperea activitatii. Multi dintre acestia nici nu au de fapt cu ce sa se laude, in afara prezentei la sedinte si practicarea unui nou "sport": votul sincron. Pentru aceasta activitate, sunt remunerati cu circa 500 de lei pe luna.
Astfel, cei 27 de consilieri locali aflati pe lista de plata a iesenilor au obtinut intr-un an, pe langa parghiile necesare rezolvarii unor afaceri personale, remuneratii totale de circa 1,6 miliarde de lei vechi. Ce au facut ei pentru cele 1,6 miliarde de lei? In total, toti cei 27 de consilieri au reusit sa depuna in 13 luni, doar 3! proiecte de hotarare. Practic, in acest moment, municipalitatea este condusa de primarul Gheorghe Nichita, deoarece niciun consilier USL nu are curajul de a deschide gura fara aprobare de la sef. In timp ce masina de vot a USL pare sa se miste fara cusur, cu Nichita la manete, singurele trei propuneri de proiecte venite direct de la consilierii opozitiei au fost, ieri, trase pe dreapta.
Desi unul din cele trei proiecte a implinit aproape un an vechime in sertarele primariei, alesii locali ai USL au fost indemnati sa le respinga, din motive mai mult sau mai putin administrative. Cel mai probabil, din cauza faptului ca cele trei propuneri de proiecte erau venite de la PP-DD.
Propunerile opozitiei, transformate in hartie igienica de trupa USL
Primul si cel mai vechi dintre proiectele depuse de con