De câte ori trec munţii şi intru în interiorul arcului carpatic, la primul „popas de ajustare” caut în lista de bucate supa de cartofi cu tarhon. O supă extraordinar de simplă şi totodată având o aromă unică, inconfundabilă. Câteva legume, câţiva cartofi, nişte smântână, sare şi piper. Doar atât? Mai lipseşte doar tarhonul. Un condiment prea puţin utilizat la noi, excepţie făcând, evident, Ardealul. Cea mai bună supă (reţineţi, supă nu ciorbă) de cartofi cu tarhon se mănâncă în Gheorgheni. Mai precis la ieşirea din Gheorgheni către Praid (Sovata), la hotelul –restaurant Filó. Am mâncat de mai multe ori aici, iar ceea ce-mi place cel mai mult este că în cazul supelor/ciorbelor, ţi se aduce un castron măricel aproape plin şi un polonic cu care să-ţi pui în farfurie cât vrei şi de câte ori vrei. Iar pentru asta te taxează pentru o singură porţie, preţul fiind de-a dreptul decent. O mică dar necesară precizare: în articolele mele am menţionat de mai multe ori …
Continuarea, aici.
De câte ori trec munţii şi intru în interiorul arcului carpatic, la primul „popas de ajustare” caut în lista de bucate supa de cartofi cu tarhon. O supă extraordinar de simplă şi totodată având o aromă unică, inconfundabilă. Câteva legume, câţiva cartofi, nişte smântână, sare şi piper. Doar atât? Mai lipseşte doar tarhonul. Un condiment prea puţin utilizat la noi, excepţie făcând, evident, Ardealul. Cea mai bună supă (reţineţi, supă nu ciorbă) de cartofi cu tarhon se mănâncă în Gheorgheni. Mai precis la ieşirea din Gheorgheni către Praid (Sovata), la hotelul –restaurant Filó. Am mâncat de mai multe ori aici, iar ceea ce-mi place cel mai mult este că în cazul supelor/ciorbelor, ţi se aduce un castron măricel aproape plin şi un polonic cu care să-ţi pui în farfurie cât vrei şi de câte ori vrei. Iar pentru asta te taxează pentru o singură porţie, preţul fiind de-a drept