Pe elefant.ro, una dintre cele mai mari librării online din România cu afaceri de 3,6 milioane euro anul trecut, s-au înregistrat din octombrie 2011 până în prezent peste 74.000 de descărcări de cărţi electronice, media lunară fiind de circa 3,5 eBooks cumpărate, potrivit datelor companiei Universal Online Promotion, care administrează site-ul.
Comenzile procesate de elefant.ro arată că peste 27.000 de români au descărcat cel puţin o carte electronică. Aproximativ 60% dintre clienţii librăriei online au preferat doar cărţi în format digital, iar restul cumpărătorilor de eBooks au achiziţionat şi cărţi tipărite.
Elefant.ro pune la dispoziţie cititorilor o gamă extinsă de cărţi digitale în limba română accesibile în format EPUB, PDF sau Mobi. „Ne dorim ca până la finalul acestui an să completăm biblioteca digitală elefant.ro cu alte o mie titluri din literatura romanească şi universală”, a spus Ana-Rita Da’Ros, director e-commerce la elefant.ro.
Cele mai vândute cărţi electronice de pe elefant.ro fac parte din categoria ficţiune, biografii şi memorii, dar şi istorie. Piaţa de eBooks din Europa va fi deveni în 2017 cea mai mare din lume, cu o valoare de 19 miliarde de dolari, potrivit studiului Forrester Research eReader And eBook Adoption Forecast 2012 To 2017 realizat de Michael O'Grady. Europa va fi urmată de SUA şi Asia. Studiul arată de asemenea că nu există o preferinţă pentru vreun dispozitiv anume, având o creştere constantă atât pe computer, tablete şi telefoane mobile, cât şi pe dispozitivele dedicate (eReadere).
Pe elefant.ro, una dintre cele mai mari librării online din România cu afaceri de 3,6 milioane euro anul trecut, s-au înregistrat din octombrie 2011 până în prezent peste 74.000 de descărcări de cărţi electronice, media lunară fiind de circa 3,5 eBooks cumpărate, potrivit datelor companiei Universal Online Promotion, care