Lucian Enache este avocat, mediator şi formator în mediere, vicepreşedintele Asociaţiei Centrul de Mediere Constanţa, dar şi vicepreşedinte al Uniunii Centrelor de Mediere din România.
Câţi bani ar putea scoate românii din buzunar dacă ajung la mediere? Ce riscă să păţească în cazul în care nu apelează la un mediator? Poate medierea să revoluţioneze sistemul judecătoresc din România?
Discutăm despre aceste probleme cu Lucian Enache, mâine, în cadrul unui interviu online, de la ora 11.00, în direct pe www.ziuaconstanta.ro.
Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.
Realizator: Ada CODAU
Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.
Intrebările redacţiei:
Începând de ieri, se aplică sancţiunea inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată, dacă nu se parcurge procedura prealabilă asupra avantajelor medierii. Ce presupune concret această problemă?
Care sunt avantajele şi rolul instituţiei medierii?
Medierea este o profesie liberală. La cât pot ajunge tarifele percepute de mediatori?
Noul Cod de Procedură Civilă a intrat în vigoare de câteva luni şi, odată cu el, şi medierea. Cum au întâmpinat românii procesul de mediere?
Care sunt cele mai frecvente cazuri pentru care oamenii au apelat la un mediator?
V-aţi confruntat cu situaţii în care medierea a eşuat?
Ce riscă părţile implicate în eventualitatea încălcării acordului de mediere?
Credeţi că între mediatori şi avocaţi se va manifesta o concurenţă acerbă?
De câte cazuri se poate ocupa concomitent un media