Reducerea TVA la produsele de panificaţie de la 24% la 9%, decisă de guvernul Ponta pentru septembrie, ar putea să ducă la scăderea inflaţiei cu 1%, ceea ce creează spaţiu pentru BNR să reducă dobânda-cheie în paşi mai mari, de 0,5%.
Scăderea TVA la produsele de panificaţie de la 24% la 9% începând din septembrie poate să determine, teoretic, reducerea preţurilor acestor produse cu 12%, iar impactul asupra inflaţiei ar fi o scădere de aproximativ 1%. Această ajustare ar crea spaţiu pentru BNR să reducă dobânda-cheie în paşi mai mari, de 0,5%. Continuarea pe ZFCorporate
Reducerea TVA la produsele de panificaţie de la 24% la 9%, decisă de guvernul Ponta pentru septembrie, ar putea să ducă la scăderea inflaţiei cu 1%, ceea ce creează spaţiu pentru BNR să reducă dobânda-cheie în paşi mai mari, de 0,5%.
Scăderea TVA la produsele de panificaţie de la 24% la 9% începând din septembrie poate să determine, teoretic, reducerea preţurilor acestor produse cu 12%, iar impactul asupra inflaţiei ar fi o scădere de aproximativ 1%. Această ajustare ar crea spaţiu pentru BNR să reducă dobânda-cheie în paşi mai mari, de 0,5%. Continuarea pe ZFCorporate