Spitalul Judeţean de Urgenţe Suceava începe de astăzi amenajarea fostei spălătorii din curtea unităţii, ale cărei spaţii vor avea destinaţii medicale în urma reabilitării. Aşa a informat managerul Vasile Rîmbu, potrivit căruia investiţiile se vor finaliza la începutul lunii octombrie. În fosta spălătorie vor funcţiona, din toamnă, farmacia cu circuit intern şi ambulatoriul laboratorului Synevo, care vor fi mutate din spaţiile pe care le ocupă în prezent.
În locul farmaciei, managerul Vasile Rîmbu şi-a propus să înfiinţeze o unitate de urgenţe neuro-vasculare, care va funcţiona ca o extensie a secţiei de Neurologie şi în cadrul căreia se vor trata şi monitoriza funcţiile vitale ale bolnavilor cu accidente vasculare cerebrale acute.
„Toate urgenţele neurologice vor fi orientate direct către acest serviciu. Practic, bolnavii vasculari nu vor mai fi duşi la Unitatea de Primire a Urgenţelor, aşa cum se întâmplă în momentul de faţă”, a explicat şeful Spitalului Suceava.
El a subliniat că prin schimbarea locaţiei, şi circuitele farmaciei se vor îmbunătăţi, arătând că la ora actuală aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare se realizează dificil, produsele farmaceutice fiind introduse în spital prin ambulatoriul integrat de specialitate şi apoi transportate cu liftul până la etajul II al clădirii.
Înfiinţarea unităţii de urgenţe neuro-vasculare va reduce mortalitatea prin afecţiuni cerebro-vasculare
Vasile Rîmbu a adăugat că viitoarea unitate de urgenţe neuro-vasculare va fi funcţională până la finele anului, iar odată cu înfiinţarea ei se va reduce mortalitatea prin afecţiuni cerebro-vasculare, având în vedere că bolnavii au şanse mai mari de supravieţuire şi scapă fără sechele majore dacă accidentul vascular cerebral este tratat în prima fază a producerii sale.
Săptămânal, în Spitalul Suceava se internează aproximativ 35