Scris de Cristian Horgoș - La întâlnirea promoţiei 2003 a inginerilor de mediu s-a reafirmat opoziţia faţă de cianurarea aurului de la Roşia.
Facultatea orădeană de Mediu a reunit sâmbătă promoţia 2003 a specializării Ingineria Mediului. Evenimentul a fost moderat cu emoţie şi dedicaţie de îndrumătoarea de an, şef lucr. dr. Costea Monica. Decanul Ioan Chereji şi directorul de departament Cornel Domuţa, în numele celor 21 de cadre didactice ale departamentului Ingineria Mediului i-au felicitat pe cei prezenţi.
Apoi, prof.univ.dr. Cornel Domuţa a punctat performanţele din ultimii ani:
Generaţiei mature de dascăli li s-au alăturat cadre didactice tinere cu doctorate la universităţi de prestigiu din Timişoara şi Cluj-Napoca. Departamentul Ingineria Mediului ar mai multe lucrări ISI cât şi cărţi premiate de Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gh. Ionescu Şişeşti” (Ioan Jelev, Radu Brejea, premiul IM Gheorghiu pe anul 2006 pentru cartea „Sisteme aplicate de management al mediului”; Cornel Domuţa (coordonator), premiul Constantin Sandu Aldea pe anul 2008 pentru cartea „Asolamentele în sistemele de agricultură”). S-au câştigat proiecte de cercetare din planul naţional de cercetare (Cornel Domuţa) sau proiecte internaţionale (Monica Costea) cu valori de peste 800.000 euro fiecare. S-au acreditat 5 mastere în sistem Bologna.
În anul 2010 s-a înfiinţat o şcoală doctorală pe domeniul „Agronomie”.
Directorul Domuţa a mai afirmat că departamentul Ingineria Mediului este un fanion al primei facultăţi de mediu din România: şi anume cea din Oradea.Cu ochii pe Roşia Montană
„Acest lucru este argumentat de activitatea didactică şi ştiinţifică a cadrelor didactice, de performanţele absolvenţilor, de faptul că departamentul Ingineria Mediului are un simpozion ştiinţific studenţesc, şi nu în ultimul rând de activitatea în spaţiul public: poziţie fermă îm