„Sursa arsenioasă din Şara Dornei”
„La Şara Dornei, o comună depărtată de la apele feruginoase din Dorna Bucovinei, se află, în apropierea frontierei austriece, pe ţermul drept şi românesc a gârlei Şara şi pe o colină fără umbră, care deschide o panoramă încântătoare, o sursă limpede, care isvorăsce dintr’o adâncime de un metru. Ea surprinde călătorii acestui drum prin gustul ei răcoritor şi pişcător, şi serveşte locuitorilor din vecinătate, cu noroc sau fără noroc, la diferite încercări băbesci. Calitatea fântânei principale, pline de bulbuci de acid carbonic, ajunge pe minut la 22 de litri, ce corespunde prin urmare cu 21.680 de litri pe di. Gustul a fost plăcut şi pişcător, cam acriu şi metalic. Apa proaspătă e clară, dar se tulbură în scurtă vreme într’un ulcior deschis, formând un sediment de o culoare brumă”.
„Revista Poporului”, Anul III, nr. 15, August 1888.
„Veşnica chestiune a pădurilor”
„Bucovinenii mai au o durere mare, care îi agită foarte mult. Aceasta este veşnica chestiune a pădurilor fondului religionar. În adevăr, este destul de stranie situaţiunea ca ţăranii din ţara imenselor păduri să nu aibă lemne de construcţie şi de foc, decât cu cheltuieli aproape insuportabile. Ei au mare încredere că actualul guvern le va îmbunătăţi soarta şi îşi pun toată nădejdea în bunăvoinţa conducătorilor noştri. Situaţia din judeţul Suceava oglindeşte în mod desăvârşit situaţia din toată Bucovina, ca o urmare firească a guvernărilor nefaste de până acum”.
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul VIII, August 1929.
„Sursa arsenioasă din Şara Dornei”
„La Şara Dornei, o comună depărtată de la apele feruginoase din Dorna Bucovinei, se află, în apropierea frontierei austriece, pe ţermul drept şi românesc a gârlei Şara şi pe o colină fără umbră, care deschide o panoramă încântătoare, o sursă limpede, care isvorăsce dintr’o adâncime de un m