Două hoteluri de cinci stele, cinci de patru și alte șapte clasificate la trei stele. Acestea sunt unitățile de cazare care oferă servicii all inclusive pe litoralul românesc, în condițiile în care acest sistem atrage anual 120.000 de români în complexurile de pe litoralul turcesc, bulgăresc și grecesc
Turoperatorii așteaptă anul acesta pe litoralul românesc 1,2 milioane de turiști veniți prin intermediul agențiilor de turism în structuri de cazare clasificate. Mai exact, o creștere de 20% față de anul trecut. Ca o tendință, capetele de sezon au reușit să atragă în 2013 rezervări, lucru care poate constitui un avantaj pentru litoralul nostru.
Repetent la cel mai popular produs vândut de agențiile de turism în sezonul estival, all inclusive, litoralul românesc se chinuie să treacă clasa. Dacă în anii trecuți, hotelurile care ofereau un astfel de concept puteau fi numărate pe degetele de la o mână, vara aceasta există 13 hoteluri care oferă așa ceva, cele mai multe în stațiunea Mamaia (șase).
„Ideea indusă în anumite medii, cum că din partea turistului român nu ar exista cerere pentru all inclusive pe litoralul românesc este, în opinia mea, lipsită de fundament într-o mare măsură. Din analiza vânzărilor agenției pe aceste tipuri de servicii și a discuțiilor avute cu colaboratorii hotelieri, anul viitor, pe litoralul nostru vor exista și mai multe hoteluri în sistem all inclusiv și în zona de Sud“, spune Aurelian Marin, director general al turoperatorului Paradis Tours, specializat în pachete pe litoralul românesc.
Creștere de 50% în 2013
Aproximativ 65.000 de turişti vor veni în acest an în structurile all inclusive de pe litoralul românesc, comparativ cu 45.000 anul trecut, rata de creștere fiind de circa 50% datorită a peste 1.000 de locuri noi de cazare adăugate în 2013 prin deschiderea a trei hoteluri, fiecare cu capacitate de sute