Printre cele mai pitoreşti localităţi prezentate, trei sunt din Braşov. Este vorba despre Sâmbăta de Sus, Şercaia şi Viscri.
Sâmbăta de Sus este o comună specială pentru arhitectura autentică românească, deoarece aici găsim două importante edificii ridicate în stil brâncovenesc. Mănăstirea de călugări Brâncoveanu, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", a fost construită în anul 1657, din iniţiativa vornicului Preda Brâncoveanu. O biserică de zid a fost ridicată între 1696 şi 1707, de Constantin Brâncoveanu. Biserica avea să fie distrusă în 1785. Însă, în 1926, a început restaurarea bisericii, iar Regele Mihai I este socotit al doilea ctitor al lăcaşului. Sfinţirea noii biserici a fost făcută în 1946. Interesant este că, în primii ani ai comunismului, portretul regelui Mihai I, de la intrarea în biserică, a fost acoperit cu var. Totuşi, odată cu venirea la putere a lui Nicolae Ceauşescu, portretul a devenit din nou vizibil. Un alt obiectiv extrem de interesant este Castelul Brâncoveanu, ctitorit de nepoţii domnitorului şi restaurat în anul 2010. Într-o localitate din apropiere, Sâmbăta de Jos, poate fi vizitată şi o imensă herghelie de lipiţani. În schimbul biletul de intrare, turiştii pot vizita sute de cai, ale căror poveşti sunt istorisite de un ghid, scrie yahoo news.
Şi Şercaia a fost printre localităţile recomandate de yahoo. Găsim şi aici o superbă biserică săsească, atestată din anul 1429, dar dărâmată şi reconstruită în stil gotic între 1868 şi 1875. Tot în Şercaia poate fi vizitată şi o superbă biserică greco-catolică, "Sfântul Gheorghe", ridicată în anul 1899. În fiecare primăvară, la 21 mai, are loc aici Festivalul Narciselor. Anual, au loc importante târguri de mărfuri şi animale, la 25 februarie, 8 mai, 21 august şi 9 noiembrie, mai scrie yahoo news. Foto Satul Viscri, o imagine ruptă din rai
Nici Viscri, supranumit şi