Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă în dosarul în care sirianul Omar Hayssam este acuzat de înşelăciune şi delapidare. Procurorii au cerut arestarea preventivă înainte ca sirianul să fie adus în ţară. La ultimul termen Hayssam a fost prezentat public. Judecarea cererii de arestare a fost amânată pentru astăzi astfel încât Hayssam să poată să-şi angajeze un avocat.
Omar Hayssam a fost adus vineri dimineaţă, de la Penitenciarul Rahova, la Tribunalul Bucureşti, pentru judecarea propunerii DIICOT de arestare preventivă în dosarul de înşelăciune şi delapidare.
Arestarea preventivă a fost cerută de procurori în acest dosar înainte ca Hayssam să fie adus în ţară. Înainte ca judecătorii tribunalui să aprobe arestarea preventivă acesta ispăşea deja o condamnare de 20 de ani. Cu această arestare preventivă o posibilă ieşire din penitenciar al lui Hayssam este mult mai grea.
Omar Hayssam a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în acest dosar, în octombrie 2012, alături de fratele lui, Mohamad Omar, de cumnatul său, Mihai Nasture, şi doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi, toţi fiind acuzaţi de înşelăciune şi delapidare.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a lui Hayssam în acest dosar, cererea având termen în pe 31 iulie.
La termenul de pe 23 iulie, judecătorii Tribunalului Bucureşti l-au citat telefonic pe Hayssam la un arest al Poliţiei Capitalei unde însă nu se afla încarcerat sirianul. Grefierul şedinţei a anunţat pe 23 iulie că Tribunalul Bucureşti a făcut adrese la Poliţia Capitalei pentru a-l aduce în instanţă: „Poliţia a răspuns că sunt în imposibilitatea de a ne transmite locul de detenţie al lui Omar Hayssam”.
Pe de altă parte reprezentanţii Poliţiei au