Zilele trecute a avut loc seminarul informativ “Zece pasi pentru un mediu curat”, in incinta Bibliotecii Orasenesti Targu Frumos, organizat in colaborare cu compartimentul de Asistenta Sociala din cadrul primariei. Seminarul, cel de-al saselea dintr-o serie de zece, a fost organizat in cadrul proiectului finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei “Imbunatatirea transfrontaliera a gestionarii deseurilor municipale solide din Republica Moldova, Romania si Ucraina”.
Actiunea a vizat elevii din orasul Târgu Frumos, ce provin din familii defavorizate si a avut drept obiectiv prezentarea bunelor practici in ceea ce priveste reciclarea si colectarea selectiva a deseurilor. Copiii prezenti au fost insotiti de reprezentatul Compartimentului de Asistenta Sociala, inspectorul social Alina Chiriac si de catre mentorul grupului. Cuvantul de deschidere a fost prezentat de Andreea Chiriac, expert PR in cadrul echipei de implementare a proiectului, care a prezentat copiilor cateva date despre programul transfrontalier Romania - Moldova - Ucraina, precum si despre proiectul la care orasul Targu Frumos este partener. Expertul tehnic Ciprian Sintoader a prezentat, intr-o maniera interactiva, modul de colectare selectiva a deseurilor, raspunzand totodata intrebarilor copiilor. Cuvantul de incheiere a fost sustinut de Oana Bulancea, coordonator local al proiectului “Imbunatatirea transfrontaliera a gestionarii deseurilor municipale solide din Republica Moldova, Romania si Ucraina”.
Ca suport informativ si ca baza de discutie, au fost impartite materiale informative celor prezenti. Pentru motivarea si stimularea copiilor, le-au fost oferite diplome de participare. La finalul seminarului, organizatorul evenimentului, Asociatia Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Targu Frumos, si echipa de implementare a proiectului au lansat un concurs de dese