Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie reclamă faptul că poliţiştii care conduc maşinile de serviciu nu sunt plătiţi suplimentar pentru acest lucru. Sindicaliştii cer un spor între 5 şi 25 la sută pentru poliţiştii care conduc maşini în misiuni. Printr-un ordin al Ministerului Afacerilor Interne, doar şoferii şefilor din Poliţie pot primi acest spor.
Legea 284 din 2010 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prevede sporuri de la 5 la 25 la sută pentru cei care conduc maşini de serviciu. Însă un ordin al Ministerului Afacerilor Interne a stabilit că în Poliţie primesc sporul doar cei încadraţi în funcţia de "conducător auto". Încă din 2000, agenţii de poliţie nu mai au în fişa postului şi calitatea de "conducător auto".
"In fisa postului nu mai e specificat conducator auto. E specificat numai agent de politie, inainte era ca cei care conduceau masinile de politie aveau spor de la 5 la 25 la suta cum prevede si legea 284", a precizat Constantin Mandache, vicepreşedinte al Sindicatului Agenţilor de Poliţie.
Sindicalistii susţin că şoferii şefilor din poliţie bneficiază de spor, dar poliţiştii care conduc în misiuni nu.
"Noi care conducem si avem masini luate pe proces verbal vrem sa primim si noi acest spor", a menţionat Mandache.
Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj precizează că şoferii nu primesc sporul decât dacă depăşesc timpul normal de lucru.
Printr-un comunicat IPJ precizeaza ca sporul se acorda soferilor doar daca depasesc programul de lucru si in compemsatie nu li se pot acorda zile libere.
De asemenea, potrivit IPJ Cluj, şoferii nu au primit bani în plus.
ÎN LOC DE BANI, TIMP LIBER
"În cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj nu au fost efectuate plăţi personalului care conduce autovehiculele din dotare, întrucât orele suplimentare lucrate au fost compensate