După ce unitatea s-a dotat, recent, cu un RMN, cu încă un Computer Tomograf, cu un aparat digital cu raze Roentgen, secretarul din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a lăudat, vineri, Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Oradea, pentru investiţiile făcute, afirmând că "este un exemplu foarte bun" pentru modul în care se gestionează, mai ales că a reuşit să achiziţioneze aparatele din surse financiare diferite.
"RMN-ul este cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, fiind prima dată când spitalul are un RMN, a doua investiţie este un Aparat Roentgen pentru Urgenţe, plătit integral de fondurile primăriei, iar a treia investiţie este un CT nou, a cărui sursă financiară sunt fondurile structurale transfrontaliere. Din fiecare fond s-a găsit o soluţie şi s-a făcut o parte, deci acum Spitalul Judeţean de Urgenţă Oradea are toate posibilităţile de investigaţie avansate, în acelaşi sediu, în acelaşi loc, şi nu mai trebuie să trimită bolnavii prin oraş, în diferite locuri, ca să facă aceste investigaţii", a spus Raed Arafat, vineri, după ce a vizitat aparatele, salutând modul în care spitalul colaborează cu municipalitatea şi cu alţi factori pentru a-şi duce la îndeplinire dezideratele.
Întrebat de jurnalişti cum stă spitalul de urgenţă comparativ cu celelalte din ţară, secretarul de stat a afirmat că "stă mai bine decât multe din spitalele din ţară, mai ales că a fost o implicare directă continuă la el pe plan local şi aici s-au rezolvat foatte multe lucruri".
"Faptul că are RMN, CT nou, aproape de Unitatea de Primire a Urgenţelor, care deserveşte tot spitalul, e un punct pe care nu foarte multe spitale îş au", a spus el.
La rândul său, managerul spitalului, Gheorghe Carp, a precizat că RMN-ul este încă în teste şi va fi pus în funcţiune în curând, preţul său ridicându-se la un milion de euro, plus încă 100.000 au fost pentru instalare. CT a costat 600.000