La cinci ani distanţă de la prima afişare publică "la pachet", proprietarii Băilor Someşeni şi Primăria lui Emil Boc au trasat planul de colaborare.
Investitorii fac complexul, cu partea de băi, dar şi un aqua park, administraţia intervine pentru realizarea infrastructurii şi primeşte în schimb parte din venituri şi pachete sociale de servicii. Colaborarea ar urma să fie parafată în următoarele săptămâni, susţin investitorii şi primarul.
Proprietarii au finalizat în această primăvară o nouă variantă a proiectului de reabilitare a băilor şi de folosire a terenului de lângă această proprietate, la cinci ani după lansarea oficială a planurilor. Noul masterplan prevede relizarea de aquapark şi băi termale, iar calculele de afaceri au la bază costuri nete de 8,48 milioane de euro pentru parcul acvatic şi o estimare de 180.000 de vizitatori pe an. Băile termale ar presupune costuri de execuţie de 13 milioane de euro. După ani de amânări şi termene decalate, lucrările au încă şanse de a fi demarate în acest an, susţine Nica. Finanţarea va fi asigurată printr-o colaborare cu Eximbank Ungaria.
Primăria va interveni pentru asigurarea utilităţilor necesare funcţionării obiectivului (căi de acces, amenajare de spaţii verzi, iluminat) şi va primi în schimb o parte din venituri, dar şi pachete sociale pentru persoane din categorii cu venituri mici. "Propunerea în discuţie este ca Primăria să primească 1% din venituri şi astfel de pachete de servicii pe toată durata colaborării. Este vorba de un parteneriat între noi şi administraţia publică, care s-a arătat disponibilă să sprijine acest proiect. Municipalitatea nu devine asociat în grup", a menţionat omul de afaceri Valentin Nica, investitor în cadrul proiectului.
Primarul Emil Boc şi-a asumat public sprijinirea proiectului Băilor Someşeni, obiectiv pe care l-a introdus la categoria "brand de Cluj". Acest