Păncenii care vor să divorţeze la primărie trebuie să achite o taxă în valoare de 450 de lei. Consiliul Local Panciu, întrunit marţi în şedinţă ordinară, a aprobat valoarea taxei pentru îndeplinirea procedurii de divorţ pe cale administrativă la 450 de lei. „Articolul 38 alin.1 din Legea 202/2010, prevede că dacă soţii sunt de acord cu divorţul şi nu au copii minori, născuţi din căsătorie sau adoptaţi, ofiţerul de stare civilă de la locul căsătoriei sau al ultimei locuinţe comune a soţilor poate constata desfacerea căsătoriei prin acordul soţilor, eliberându-le un certificat de divorţ, potrivit legii. Pentru îndeplinirea acestei proceduri pe cale administrativă este necesară şi dovada plăţii unei taxe de divorţ, care trebuie instituită şi aprobată de Consiliul Local“, a precizat primarul Ion Petre.
Tot în şedinţa de marţi, aleşii locali au fost de acord şi cu instituirea unei taxe de utilizare a cântarului electronic – pod basculă electric, achiziţionat de Primărie cu fonduri PHARE, în cadrul proiectului „Eco Panciu – Sistem performant de management al deşeurilor în zona Panciu, judeţul Vrancea”, în vederea înregistrării cantităţii de deşeuri menajere, reciclabile şi de compost care ajunge în Staţia de Sortare. Aceasta este de 20 lei tara (nume dat unor greutăţi nemarcate formate din diferite bucăţi de metal sau de sticlă, care se întrebuinţează la diferite cântăriri de laborator - n.r.) şi 30 lei încărcat pentru autovehicule cu masa mai mică de 10 tone, respectiv 40 lei tara şi 50 lei încărcat pentru autovehicule cu masa mai mare de 10 tone.
Păncenii care vor să divorţeze la primărie trebuie să achite o taxă în valoare de 450 de lei. Consiliul Local Panciu, întrunit marţi în şedinţă ordinară, a aprobat valoarea taxei pentru îndeplinirea procedurii de divorţ pe cale administrativă la 450 de lei. „Articolul 38 alin.1 din Legea 202/2010,