Cercetatorii britanici au stabilit ca la varsta de 29 de ani se inregistreaza cea nesuferita mahmureala – ea poate dura pana la 10,5 ore. In opinia specialistilor, acest sindrom apare pe fondul de „oboseala” a organismului.
Potrivit cercetatorilor, daca intre 19 si 25 de ani, tinerii se simt minunat chiar si dupa ce au consumat o cantitate sporita de bauturi alcoolice, cu timpul imunitatea organismului scade, astfel incat are nevoie de mai mult timp pentru „anihilarea” toxinelor.
In cadrul sondajului realizat ca parte componenta a studiului, aproape 65% dintre repondenti au recunoscut ca, dimineata, dupa o noapte in compania prietenilor, au plecat la serviciu bine ametititi. De asemenea, ei au precizat ca cel mai rau s-au simtit in jurul orei 10 dimineata. In alta ordine de idei, fiecare al zecelea participant la chestionar a declarat ca, sub influenta alcoolului, a facut tot felul de destainuiri pe retelele de socializare sau a vorbit pe telefonul mobil, gesturi pe care ulterior le-a regretat amarnic.
Anterior, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca, pe langa dureri de cap, mahmureala isi lasa amprenta asupra asupra activitatii creierului. IN primul rand, afirma cercetatorii, are de suferit memoria legata de activitatile profesionale si capacitatile cognitive generale.