De ieri, Motorola Moto X este oficial. Este smartphone-ul cu care Motorola şi Google speră să schimbe puţin lumea Android. Moto X, în anumite puncte, aminteşte de Motorola Droid, un telefon-emblemă din 2009 al Motorola. Cum este însă să foloseşti Motorola Moto X? Şi pentru cine este?
Motorola a lansat în 2009 modelul Droid împreună cu Verizon. Era primul mare rival pentru iPhone şi un telefon care avea să împingă în faţă lumea Android. Avea cele mai bune dotări, deşi slabe în prezent, avea tastatură QWERTY fizică şi un ecran impresionant de 3,7 inci. Verizon a plusat cu exclusivitatea în reţeaua sa şi cu o campanie de marketing de 100 milioane de dolari. A fost un succes pentru că a oferit o alternativă serioasă la iPhone şi Android primea un hardware foarte bun. A urmat apoi creşterea Samsung, continuată până în prezent.
Motorola Moto X nu vine cu cel mai bun hardware, dar Motorola, acum împinsă de la spate de Google care o deţine, propune o abordare similară celei din 2009: să schimbăm Android într-un mod pe care rivalii nu-l oferă. Moto X este simplificat, în ceea ce priveşte sistemul de operare, dotările sunt pe loc secund şi contează interacţiunea. Devindra Hardawar a folosit timp de o zi Moto X şi a scris pentru Venture Beat primele sale impresii.
Motorola Moto X şi noua abordare
„Este vorba despre simplitate, confort şi câteva funcţii de viitor. Este un telefon cu Android mai prietenos pentru oameni care ar alege, de regulă, un iPhone“, aşa îşi începe Hardawar articolul. Aşa şi-a gândit Motorola „noul Droid“, un telefon care pur şi simplu funcţionează şi de ale cărui dotări tehnice nu trebuie să te preocupi. Pentru acea funcţie de ascultare constantă, Motorola a dezvoltat platforma de calcul X8.
Este, în fapt, un cip cumpărat de la Qualcomm şi modificat astfel încât unul dintre nucleele procesorului să ruleze la o frecvenţă