Vâlcea este unul din judeţele cu cele mai multe mânăstiri şi schituri, staţiuni balneare şi locuri inedite cu o mare încărcătură istorică a căror poveste o aflaţi prin intermediul campaniei Adevărul - „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“.
Călătorul neobosit poate vizita pe o rază de câţiva zeci de kilometri mai multe obiective: Staţiunea Băile Govora, Depresiunea Horezu, Mânăstirea Bistriţa sau Parcul Naţional Buila Vânturariţa. Acesta nu trebuie decât să se abată de la DN 67, care leagă Râmnicu Vâlcea de Târgu Jiu.
La doar 22 kilometri distanţă de municipiul Râmnicu Vâlcea, în inima pădurii, se găseşte staţiunea balneară Băile Govora, o oază de linişte.
Nu pot ascunde că staţiunea este una din preferatele mele, mai ales datorită parcului din inima oraşului. În Govora, fiecare pom, fiecare metru de spaţiu verde contează pentru autorităţi.
Pe o suprafaţă de 20 de hectare, în parcul din centrul staţiunii, se găsesc specii de castan salbatic, arţar, plop sau brad argintiu. De curând, am remarcat că staţiunea e atât de curată încât cu greu găseşti un muc de ţigară pe străzi.
Grija pentru natură se explică poate şi prin faptul că aici veţi inspira cel mai curat aer din România, recunoscut pentru efectele benefice în tratamentul astmului, bronşitelor cronice şi a altor boli respiratorii.
De remarcat este şi că oraşul este cunoscut peste hotare, încă din 1866, şi pentru apele minerale iodate şi sulfuroase. Govora este a doua staţiune din Europa unde coexistă aceste două tipuri de ape.
Celor care au rămas cu un gust amar, după ce au vizitat Govora în anii trecuţi, le recomand să revină.
Starea de dezolare care cuprinsese staţiunea balneară a dispărut odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii turistice. Cu fonduri europene s-a reuşit reabil