Al doilea sit ca mărime din ţară, după Sarmisegetuza se afundă, din păcate, în apele nemiloase ale Dunării. Ruinele cetăţii Vicina din insula Păcuiul lui Soare a devenit una dintre atracţiile judeţului Călăraşi. În inima Bărăganului, schitul de la Coslogeni este loc de pelerinaj pentru credincioşi datorită unei cruci făcătoare de minuni.
De două secole şi jumătate, aceasta nu a mai putut fi urnită din loc. Adevărul vă prezintă în cadrul celei mai frumose campanii ”Adevărul” - „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“ minunile din Bărăgan.
E un loc rupt de civilizaţie. Ca să ajungi acolo trebuie să pleci dis-de-dimineaţă din Călăraşi spre Ostrov, în apropiere de Silistra, la graniţa cu Bulgaria. Până la Păcuiul lui Soare faci mai bine de o oră. Înainte de a ajunge aici, în apropierea localităţii Ostrov, găseşti mănăstirea Dervent. Un drum de ţară, care porneşte din spatele lăcaşului de cult, te duce direct către Dunăre. Acolo găseşti mereu barcagii dispuşi să te ducă pe insulă. Drumul nu durează mai mult de cinci minute, iar peisajul e splendid. O altă variantă, pentru cei comozi care nu doresc să fie deranjaşi, o reprezintă închirierea unei bărci. De la Complexul Albatros Podul 4, amplasat pe DN3, la aproximativ 4 kilometri de municipiul Călăraşi, puteţi plăti pentru o ambarcaţiune 500 de lei pe zi.
Printre hăţişuri
Călătoria până la Păcuiul lui Soare te poată într-o lume magnifică. Descoperi o plajă cochetă, cu nisip fin, unde te poţi bronza în voie. Un peisaj de poveste. Dacă te încumeţi să porneşti printre tufişuri şi copaci vei descoperi cetatea. Zidurile vechi, construite din pietre imense, sunt acoperite de buruieni.
Printre hăţişuri, drumul e o adevărată aventură: fiecare pas e o victorie, iar fiecare piatră răsărită - o descoperire. Dacă mergi de-a lungul pietrelor ajungi din